Ny til klatring

Hvis du har lyst til at begynde at klatre er du altid velkommen i Herning Klatreklub, du finder os her. Vi anbefaler at du kommer en onsdag til senioraften kl. 19.30.

Herning Klatreklub tilbyder prøveture hvor du kan komme og prøve de første to gange gratis.

Du kan også selv begynde på et vilkårligt tidspunkt og du kan som regel finde nogen der vil hjælpe dig i gang. Der er mulighed for at låne et par klatresko og så kan du ellers gå i gang på vores lave vægge med en madras nedenunder.

Hvis du herefter ønsker at være medlem vil vi anbefale at du anskaffer dine egne klatresko derudover skal vi nok sørge for du får et sikringskursus således du kan klatre på vores høje vægge. På dette kursus lærer du at bruge sikkerhedsudstyret korrekt og du lærer lidt om hvordan man bevæger sig hensigtsmæssigt på klatrevæggen.

Det kan være vanskeligt at komme i gang og i starten handler det om at være vedholdende, da man skal have opbygget nogle muskelgrupper der normalt ikke aktiveres – Desuden skal man lære nogle klatreteknikker og hvis du starter selv hvordan træner man så når man ikke har en træner? Løsningen kan være Dansk Klatreforbunds online-træningsværktøj KALK. Her finder du en række demonstrationsvideoer som viser de mest almindelige bevægelsesteknikker og du finder an masse forslag til måder at træne på.

Vi glæder os til at se dig!